?Walentynkowe przepisy blogerki Olgi Smile z pomidorami Pudliszki w roli głównej?

Teaser

 Francuzi nazywają je ?jabłkami miłości? a Niemcy ?rajskimi jabłkami?. Pomidory od wieków towarzyszą nam w kuchni, lecz niewielu zdaje sobie sprawę, że są naturalnym afrodyzjakiem. Marka Pudliszki - ekspert w dziedzinie pomidorów, we współpracy z Olga Smile, czołową polską blogerką kulinarną przygotowała pyszne przepisy na walentynkową kolację. Pudliszki oferują aż 11 produktów, które idealnie nadają się do przyrządzenia najbardziej różnorodnych dań ? od przystawki aż po deser.

 

Pomidory idealnie pasują do klimatu romantycznych chwil. Swoją wyjątkowość zawdzięczają mocy składników, tworzących jedyny w swoim rodzaju naturalny afrodyzjak. Intensywny czerwony kolor pomidory zawdzięczają likopenowi. Ten antyutleniacz, oprócz właściwości antyrakowych odpowiada także za wzmocnienie libido i dodaje energii. W środku zimy ciężko jest znaleźć czerwone pomidory pachnące polskim latem. Produkty pomidorowe Pudliszki są wytwarzane z najwyższej klasy pomidorów zbieranych właśnie raz w roku latem. Pudliszki wydobywają z pomidorów to, co najlepsze, zarówno ich wartości odżywcze, jak i wspaniały naturalny smak.

 

Dla tych, którzy chcą odnaleźć prawdziwe pomidory w środku zimy, marka Pudliszki oferuje:

1.      Pomidory lekko podsmażone

2.       Pomidory w kartonie w trzech wersjach: klasycznej, z oliwą i czosnkiem, z bazylią i oregano

3.       Pomidory w puszce: krojone i całe

4.       Soki pomidorowe: łagodny, pikantny i z bazylią

5.       Przecier pomidorowy

 

Zapraszamy do zapoznania się z produktami pomidorowymi Pudliszki:

http://www.pudliszki.pl/produkty-pomidorowe.html

 

Przepisy Olgi Smile

 

Marka Pudliszki zaprosiła do współpracy Olgę Smile ? jedną z najpopularniejszych w Polsce blogerek kulinarnych, która przygotowała przepisy idealne na walentynkową kolację dla dwojga. Dzięki różnorodności produktów Pudliszki, znalazła idealne składniki zarówno na przystawkę, danie główne jak
i zaskakujący deser.

 

NA PRZYSTAWKĘ:

Tartaletki z pomidorami lekko podsmażonymi Pudliszki

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie pomidorów lekko podsmażonych Pudliszki
  • kilka oliwek
  • kilka pomidorków suszonych z oleju
  • ser żółty, najlepiej w typie parmezanu

 

  1. Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni.
  2. Z ciasta francuskiego wycinam kształty tartaletek. Przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na tartaletkach układam po 2 łyżeczki pomidorów lekko podsmażonych Pudliszki, po kawałku oliwki i suszonego pomidora. Posypuję tartym serem i zapiekam w piekarniku przez około 15 minut. Wyjmuję i studzę na kratce.
  3. Tartaletki można podawać, jako przystawkę na ciepło i na zimno.

 

Do przygotowania przystawki, Olga wykorzystała Pomidory lekko podsmażone Pudliszki

Aromatyczne pomidory z dodatkiem podsmażonej cebulki i świeżego czosnku. Są przygotowane na bazie domowego przepisu, mają wyrazisty i intensywny pomidorowy smak. To idealny dodatek do makaronów, zapiekanek i pizzy, świetnie się też nadają do duszenia mięs.

 

DANIE GŁÓWNE:

Makaron z pikantnymi krewetkami i pomidorami krojonymi Pudliszki w kartonie

  • 250 g makaronu spaghetti
  • 250 g krewetek
  • 1 opakowanie pomidorów krojonych Pudliszki w kartonie
  • 1 ostra papryczka
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz czarny do smaku

 

  1. W garnku zagotowuję wodę. Obficie solę i wkładam makaron. Gotuję al dente.
  1. Na patelnię wlewam olej, dodaję pokrojony w plasterki obrany czosnek i poszatkowaną papryczkę.
  2. Gdy się podgrzeją, dodaję krewetki. Smażę szybko z obu stron, do czasu, aż staną się różowe. Dodaję opakowanie pomidorów krojonych Pudliszki. Podgrzewam do zagotowania. Doprawiam solą oraz czarnym pieprzem do smaku. Dodaję odcedzony makaron. Mieszam przez chwilę tak, aby sos obtoczył makaron.
  3. Posypuję pietruszką i podaję.

 

Do przygotowania dania głównego, Olga wykorzystała Pomidory krojone Pudliszki
w kartonie

Dojrzałe i aromatyczne pomidory krojone w trzech wersjach smakowych: pomidory naturalne oraz dwie kompozycje wykorzystujące znakomicie łączące się smakowo
z pomidorami dodatki: z bazylią i oregano oraz z oliwą i czosnkiem.

 

A NA DESER:

Lody z sokiem pomidorowym z pikantną papryką Pudliszki

  • 350 ml soku pomidorowego z pikantną papryką Pudliszki
  • 500 ml śmietany tortowej
  • 4 bardzo duże jajka lub 5 mniejszych
  • 2/3 szklanki cukru
  1. Żółtka jajek ubijam z cukrem.
  1. W garnku mocno podgrzewam śmietanę z sokiem pomidorowym.
  2. Ciągle ubijając jajka malutkim strumieniem wlewam gorącą mieszaninę śmietany i soku. Chwilę ubijam. Przelewam do garnuszka i wstawiam na mały gaz, ciągle mieszając doprowadzam do lekkiego zgęstnienia mieszaniny. Po przejechaniu placem po zanurzonej drewnianej łyżce powinna zostać smuga.
  1. Masę przekładam do pojemnika lub do maszyny kręcącej lody. Jeśli takiej nie macie, wstawcie lody do zamrażalnika
    w garnku lub pudełku, po 30 minutach wyjmijcie i przemieszajcie. Wstawicie ponownie. W ciągu następnych 3 -5 godzin mieszajcie jeszcze 4 krotnie. Lody można podać w wafelkach lub pucharkach.

 

Olga wykorzystała Sok pomidorowy Pudliszki pikantny

Czysty sok pomidorowy, który jest pozyskiwany tylko raz w roku ze świeżych pomidorów bez użycia przecieru czy konserwantów. Ostrości dodaje mu pieprz cayenne.

 

 

PUDLISZKI należą do najbardziej cenionych polskich marek spożywczych. Produkty Pudliszek są znane konsumentom już od ponad 90 lat, a ich gama obejmuje koncentrat pomidorowy i przetwory pomidorowe, ketchupy, dania gotowe tradycyjnej polskiej kuchni w słoikach lub chłodzone, sosy gorące do makaronów
i mięs, warzywa konserwowe i mieszanki sałatkowe, pasty kanapkowe i sosy zimne. W ofercie marki Pudliszki znajduje się szeroki zakres produktów przeznaczonych dla rynku gastronomicznego. Propozycje Pudliszek produkowane są z naturalnych, najwyższej jakości składników. Ich największą zaletą jest wyjątkowy smak.  Pudliszki zostały uznane Najmocniejszą Polską Marką 2009 oraz 2010 wśród produktów spożywczych innych niż słodycze w rankingu Najcenniejszych Polskich Marek dziennika Rzeczpospolita. Marka posiada pozycję lidera lub wicelidera we wszystkich kluczowych kategoriach, w których jest obecna. Natomiast pierogi Pudliszki ?palce lizać ?otrzymały prestiżowe godło ?Najlepsze w Polsce? oraz zostały wyróżnione godłem Perły Rynku FMCG 2012.

< 234134" >
Źródło Pudliszki. Dostarczył netPR.pl
Authors

Related posts

Top